Het faillissement van luchthaven Maastricht lijkt steeds dichterbij te komen. Maastricht Aachen Airport heeft hulp nodig van provincie en rijk. Directeur Jan Tindemans van Maastricht Aachen Airport heeft laten weten dat de provincie wel wil bijdragen. De provincie wil een miljoen euro beschikbaar stellen. De staat blijkt echter te weigeren. Dit werd bekend gemaakt in het Limburgs Dagblad.

“Bij de provincie rinkelen alle alarmbellen. Door de economische crisis is het vrachtvervoer op de luchthaven met een kwart geslonken. Hierdoor heeft de luchthaven betalingsachterstanden”, aldus gedeputeerde van economische zaken Twan Beurskens (VVD) in het Limburgs Dagblad.

Om de luchthaven te redden, heeft Tindemans een structurele oplossing nodig. Deze oplossing moet er in het voorjaar van volgend jaar zijn. Tot die tijd heeft de luchthaven zijn aandeelhouders om financiële hulp gevraagd. De aandeelhouders blijken echter ook krap bij kas te zitten.

“Het jaarlijkse exploitatietekort is een tot drie miljoen euro. Het is ondenkbaar dat wij er niet met het rijk en de aandeelhouders uitkomen, gezien het belang van de luchthaven voor de regio”, aldus Tindemans.

Als het faillissement officieel wordt, zullen er alleen al op de luchthaven zeshonderd banen verloren gaan. “De luchthaven heeft gedreigd de stekker eruit te trekken als de provincie niet jaarlijks aan het exploitatietekort gaat bijdragen”, aldus het Limburgs Dagblad.